İlginç Mantık Soruları

Bu paylaşımızımda, beyin jimnastiği yapmanızı sağlayacak mantık soruları paylaştık. Birbirinden enteresan, eğlenceli olduğu kadar düşünmenizi ve harika vakit geçirmenizi sağlayacak..


  1. 1 3 hap Zeka Sorusu

    Doktorunuz size 3 hap verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamamını bitirmeniz ne kadar sürer?
    1. Cevap
    Correct!
    Wrong!

    Cevap:

    Bir saat. Birinci hapı yuttunuz, yarım saat sonra 2.yi ve yarım saat sonra da 3. yü: Toplam 1 saat.
  2. 2 Aylar

    Bazı aylar 30, bazıları 31 çeker; kaç ayda 28 gün vardır?
    1. Cevap
    Correct!
    Wrong!

    Cevap:

    Hepsinde. Tüm aylarda 28 gün vardır.
  3. 3 Çiftçinin koyunları

    Bir çiftçinin 17 koyunu vardı. Sürüde salgın hastalık oldu, dokuzu ağır hastalandı, diğerleri öldü. Çiftçinin kaç koyunu var?
    1. Cevap
    Correct!
    Wrong!

    Cevap:

    9 canlı koyun.
  4. 4 Uyku

    Gece saat sekizde yatıyorum ve yatarken guguklu saatimi sabah dokuza kuruyorum kaç saat uyurum?
    1. Cevap
    Correct!
    Wrong!

    Cevap:

    Guguklu saatler gece gündüz ayrımı yapmadığı için sadece 1 saat uyursunuz.
  5. 5 Matematik

    30'u yarıma bölüp 10 eklediniz, kaç etti?
    1. Cevap
    Correct!
    Wrong!

    Cevap:

    70 eder. Yarıma (1/2) bölmek, 2 ile çarpmak demektir.
  6. 6 Ne yakardınız?

    Sadece bir tek kibritiniz var, içinde bir gaz lambası, bir gaz sobası, ve bir de mum bulunan karanlık ve soğuk bir odaya girdiniz… Önce hangisini yakarsınız?
    1. Cevap
    Correct!
    Wrong!

    Cevap:

    İlk önce kibriti yakmanız gerekir.
  7. 7 Hz Musa

    Hz.Musa gemisine her hayvandan kaçar adet aldı?
    1. Cevap
    Correct!
    Wrong!

    Cevap:

    Sıfır adet. Çünkü gemisine hayvan alan Nuh Peygamber idi.
  8. 8 Otobüs

    Chicago'dan hareket eden 43 yolculu bir otobüs kullanıyorsunuz. Pittsburgh´ da 7 yolcu binip, 5 yolcu indi. Cleveland´ da 8 yolcu indi, yolcu tuvalete gidip geldi ve 4 yeni yolcu bindi. 20 saat sonra Philadelphia´ ya vardığınızda şoförün adı neydi?
    1. Cevap
    Correct!
    Wrong!

    Cevap:

    Şoför SİZDİNİZ. Cevap kendi adınız.
  9. 9 Ayı

    Adamın biri dikdörtgen biçiminde ve her cephesi güney manzaralı bir ev inşa ediyor. Evi kocaman bir ayı ziyaret ederse bu ayı ne renk olur?
    1. Cevap
    Correct!
    Wrong!

    Cevap:

    Ayı beyaz olur. Evin her cephesi güneye baktığına göre, bina kuzey kutbundadır.
  10. 10 Elmalar

    3 elma vardı, ikisini aldım. Kaç elmam var?
    1. Cevap
    Correct!
    Wrong!

    Cevap:

    2 elmanız var.

İlginç Mantık Soruları

Created on
  1. Quiz result

    You scored
    Correct!
    Sonucu Paylaşın

What's Your Reaction?

Ağladım Ağladım
0
Ağladım
Şirin Şirin
5
Şirin
Berbat Berbat
0
Berbat
Beğenmedim Beğenmedim
0
Beğenmedim
Beğendim Beğendim
8
Beğendim
Güldüm Güldüm
7
Güldüm
Güzel Güzel
6
Güzel
Başarılı Başarılı
6
Başarılı
Hayret Hayret
5
Hayret

Yorumlar 0

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlginç Mantık Soruları

Giriş Yap

Become a part of our community!

reset password

Back to
Giriş Yap
Bir Format Seçin...!
Personality quiz
Series of questions that intends to reveal something about the personality
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Anket
Voting to make decisions or determine opinions
Hikaye
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Ranked List
Ranked List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF

Send this to friend